Suunnitteilla pentuja 2017!

Yhdistelmä Pepsi x Terra. Terra astutettiin 8.1. ja 6.2. ultrassa näkyi viisi pentua. Viisi urosta (kolme punaista ja kaksi mustaa) sekä yksi narttu (musta) syntyivät 10.3.  Pennut ovat omissa kodeissaan. Pentupäiväkirjan tynkää löytyy Facebookista.

Pepsi kuusivuotiaana

Terra karvan alle kolmevuotiaana

Isä Pepsi on Telkän veli, jälkivalio verijäljeltä, kolmosluokan agilitykoira, EVL:n tokokoira, sertin ja vara-cacibin saanut näyttelykoira ja ASCAn agissa JV-E sekä RV-E. Kohtuullinen kooltaan, luustoltaan ja karvapeitteeltään. Luonteeltaan avoin ja terve vielä yli kymmenvuotiaana. Ei kanna HSF4- DM- tai MDR1-mutaatioita. Pepsi koiranetissä

Emä Terra on vielä nuori, mutta on jo kisannut tokossa oikeuden voittajaluokkaan, suorittanut BH-kokeen, saanut näyttelystä EH:n ja ASCAn agista JS-N -tunnuksen. Se on peräisin linjoista, joiden koirat ovat hyviä tekemään töitä ja silti näyttävät aussieilta. Myös Terra on luonteeltaan avoin ja terve. Terra ei kanna CEA, CD, HSF4, HUU, MDR1, CMR1, NCL, PRA, DCM ja ICM; DM kantaja/vapaa. Terra koiranetissä

Pepsi agilitaamassa

Näin omistaja Anne kuvailee Pepsiä:

"Pepsi on jo lähes 11-vuotias, mutta edelleen lupsakka ja kujeileva herrasmies. Ehkä aavistuksen enemmän ihmisen koira kuin laumakoira. Vahtivietti on voimakas, arjessa helppo, kiltti ja kuuliainen. Sen kanssa ei ole tarvinnut taistella juuri mistään, paitsi hihnasta 😉 ja paljon! Vetää hihnaa, mutta ei vedä hihnassa. Harrasteiden puolella on ollut omat kujeilunsa sitten, mm kapulan luovutuksen kanssa päädyttiin pieneen suljettuun tilaan, kun kerran oli "jahdattu" koiraa ja kapulaa takapihalta.

Pepsi on aktiivisen ikänsä harrastanut agiltyä ja tokoa ja siinä sivussa nautiskellut jäljestämisen jännityksestä. Melkoinen nuuskunenä Pepsi onkin ja metsästyskoirien jäljillä puuhailu toi jälkivalion tunnustuksenkin. Pepsi ei reagoi ampumiseen (JK1, MEJÄ) ja on asunut ikänsä puolustusvoimien harjoitusalueen vieressä, jossa ampuminen on satunnaisesti runsasta) Pepsi on myös "sisarhentovalkoinen" eli näyttää haavat ja punkit 🙂 Agilityssa kisasi Samin kanssa kolmosluokassa ja ASCAn kisat agilityn ja hypyn eliittiin Annen kanssa, jonka kanssa myös tokot, jäljestäminen ja nyt eläkelajina oleva rally-toko, missä kisataan nyt avo-luokassa. Näyttelyissä ollaan pyörähdetty jonkin verran ja sieltä kasassa 1 SERT ja 2 vara- sertiä.

Pepsi palkkaantuu ruualla sekä leikillä, leikeistä suosikki on hihnan veto. Tekee mielellään ihmisen kanssa, mitä vaan, eikä oikeastaan ole väliä kenen kanssa. Se tykkää käyttää nenää ja päätä. Vaikka onkin humoristinen, niin silti opituissa asioissa vähän liiankin tosikko, ainakin näin vanhemmalla iällä.
"

Terran emäntä Raila puolestaan kuvailee Terraa näin:

"Terra on aktiivinen, kaikkeen mielellään osallistuva koiratyttö, jonka kanssa arki sujuu mukavasti. Sen laumaan kuuluu ihmisten lisäksi neljä koiraa ja yksi kissa. Terra on lauman päällikkö asemassa. Terra on aina eri paikoissa ja tilanteissa oma reipas itsensä.

Terra on luonteeltaan melko rauhallinen ja itsevarma sekä sillä on hyvä moottori työntekoon. Harrastuslajit sillä ovat toko, haku, jälki, agility ja uusimpana rallytoko. Tokossa Terruschka tekee suoritukset niin tarkasti, että joskus vauhti pikkasen kärsii, mutta liike tulee aivan varmasti suoritettua. Tällä hetkellä Terra kilpailee tokon voittajaluokassa. Haussa Terra on parhaimmillaan. Se on itsenäinen, varma ja aina motivoitunut sekä se saa näyttää suuren rakkautensa kaikkiin ihmisiin. Terra on todella avoin kaikkia ihmisiä kohtaan. Jäljestämisestä se nauttii, ja hyvän keskittymisen ansiosta sen loistava hajuaisti pääsee oikeuksiinsa. Agilityssä Terra on aloittanut kisaamisen ja ASCAn puolelta sillä on hyppäriltä noviisititteli.

Terra palkkaantuu hyvin sekä namilla että lelulla. Terralla riittää hyvin motivaatio tehdä pidempiäkin treenejä, ja se rauhoittuu hyvin treenitauoilla. Terra on aavistuksen tosikko työtä tehdessään, ja sitä voisi kutsua dieseliksi, koska käynnistyminen kestää joskus hetken. Terra keskittyy ja miettii niin, että insinööriksikin sitä on sanottu.

Terra on ollut pariin kertaan kokeilemassa lampaitten paimennusta, missä siltä löytyi taipumuksia. Aussietyypillisesti Terralta löytyy myös melko vahva vahtivietti.

Ulkomuodoltaan Terra on kaunis ja kaikin puolin sopivan liioittelematon. Se on keskikokoinen, luustoltaan keskivahva ja turkki ei ole karvapallo."

Odotettavissa mukavia, järkevän kokoisia ja rodunomaisella luustolla sekä karvapeitteellä varustettuja pentuja, joiden kanssa on hauskaa elää ja harrastaa eri koiraurheilulajeja. Väriltään mustia ja punaisia tricoloreja (pieni mahdollisuus kaksivärisiin), kaikilla pitkä häntä. Rekisteröidään Suomen Kennelliittoon ja Australian Shepherd Club of Americaan. 

Tiedustelut Sarille

And Again Diandra Sire
Windedos Night Flight, "Tintin"
VCH WTCH Ch Gabrielinos Charlie Chaplin PATDc GS-O JS-O RS-O DNA-VP
OFA good
HOF Ch Casa Buena Cadillac Jack STDc OTDds DNA-CP
OFA good
WTCH Powder River Motown Slick
Las Rocosa Poco Lena ATDds OTDc
HOF WTCH Gabrielinos Gloria CD RDg DNA-CP
OFA good
WTCH LasRocosa Kubliakhan Crown Pt RDX
Ch Gabrielinos Song Ofthe Lorelei CD STDd
Fairoaks Amaretto
OFA exc
Fairoaks Atreyu STDd OTDcs DNA-CP
OFA good
Ch Chulo Rojo of Fair Oaks
Fairoaks Kegline Catalina
Boot Hills Ronita of Fairoaks
OFA good
Powder River Cool Hand Luke
Fairoaks Ginger Ale
Dam:
Multi CH Lost Creek Diandra Tracy
Ch.Legends RX for Success DNA-CP
OFA good
Ch.Windogo's Johnnie Walker Red
OFA exc.
Ch Feel the Fire of Heatherhill
Windogos Back To the Future
VCH WTCH Ch.Lady Claugene Shope CDX RTDsc HS-As ROM I DNA-CP
OFA good
Truelucs Reflejos De La Noche
Zuzaxs 2 Know Me Is 2 Love Me
Private Stoc Artistic Design
OFA good
HOF Ch.Windhills Shine on Macon
OFA good
Ch Tri-Bar Macon Whoopie
Windhills Rise & Shine
Private Stocs Manzanita OTDc STDds
Red Merle C/W
E56649, DL46747201
3/13/1992
Ch Parkhills Arrogant Dutchman
Blue C/W
E45544, DL45986701
4/15/1990
Pamelas Manchada Rio Rojo DNA-CP
Red Merle C/W
E47257, DL46420501
8/6/1989
Blue-Beacon Beata of Golden Eye
WTCH SVCH CH Windmills Need For Speed DNA-VP
WTCH CH Little Spot Spector DNA-CP
WTCH 45 Ranch Wind Wolf PATDcs RTDcs DNA-VP
WTCH Windsongs Falcon RTDcs DNA-CP
WTCH The Sting Of Twin Oaks DNA- VP
Double Image At Little Spot STDCDS
WTCH Windsongs Keg Of Powder DNA-CP
Little Spots Kellywood
CH Windmills Sweet N Sassy DNA-CP
CH Sunshines Action Jackson
CH Tri-ivory Roquefort Of Higgins CD
CH Briarbrooks Miss America
CH Windmills Sweet Natasha
CH Gold Nuggets Shasta Gold
Windmills Sure I'm Sweet
TK2 Ardiente Nena Labradora
WTCH Justus Fin Wag To Ardiente
Apache Trail's Lucky Streak
Apache Trail's Brv Chrmg Guy
Apache Trail's Rough Ruby
Justus N Katie Maccain
Bar Lw Inspired Blue
Justus N Lucy Mccain
WTCH Crofter Holding's Mi Hija Ardiente
WTCH Lasrocosa Rodeoromeo Of Carat
Lasrocosa Rejoneador
Las Rocosa Belle Of The Ball STDDS
Los Suenos Legends Of Belles
Shope's Goodnight Bandit
Private Stoc's Manzanita OTDC/STDDS/DNA-CP