Vespa 10/09

 

 

Vespa alias TK1 Tamburenga's Beech Queen Air

  • syntynyt /born 29.8.2008
  • punainen merle valkoisin ja tan-merkein narttu /red merle with copper and white bitch
  • noin 51 cm korkea /height approximately 51 cm
  • painaa noin 18 kg /weight around 18 kg
  • lonkat /hips A/A
  • kyynärät /elbows 0/0
  • selkä, polvet, olat ja silmät OK /spine, knees, shoulders and eyes OK
  • ei kanna/cleared of: HSF4, MDR1, prcd-PRA, CMR1 & CEA
  • Vespalla epäillään kilpirauhasen vajaatoimintaa/ suspected of having hypothyroidism
  • leikattu / spayed

Vespa on ihana. Se tykkää herättää emännän pesemällä niskan ja korvat ja on muutenkin kovin herttainen. Silloin kun se ei käytä suutaan pussailuun, se kantaa puuta, metallia, lasia, paperia, kuraa, muovia ja mitä vaan mihin saa suuret valkoiset hampaansa kiinni. Se ehtii tuhota mitä vain alle aikayksikön ja luultavasti niin myös tekee. Laumassa se toimi erinomaisesti tuonne kahteen ja puoleen vuoteen asti, sen jälkeen se alkoi ottaa laumaa valtaansa ja on nykyään sangen haastellinen laumakoira. Treeneissä sillä on yllin kyllin miellyttämisenhalua, jonka lisäksi se on erittäin nopea niin henkisesti kuin kropaltaankin. Tämä nopeus aiheuttaa välillä vähän neuvottelua, Vespa kun tykkää vahtia omaisuuttaan toisilta koirilta. Ihmisille se on vähän turhankin avoin, välillä voisi olla hyppimättä. Vespa on hirveän hyvä tai hyvin hirveä, mutta mitään keskivertoa siitä ei löydy!

Vespa kisaa agia kakkosluokassa ja menee urku auki, myös puomin alastulon yli. Tokossa on kasassa TK1 ja näyttelyistä on haettu ERI, sen enempään ei pyritä kun tuo väritys ei ole mikään showväri, vaikkakin se on rakenteeltaan ylivoimaisesti paras talon koirista. PK-lajeista on harkinnassa jälki, kun vielä saisi aikaiseksi. Mut ei niin vakavaa jos ei saa.

Vespan vanhat sivut löytyvät osoitteesta http://www.saunalahti.fi/~sastsk1/vespa/ ja sen agilitypyräyksiä löytyy muutama osoitteesta http://www.youtube.com/user/kariluotoska

Tervetuloa kurkistamaan!

Vespa is a lovely girl! She likes to kiss a lot and when she's not kissing, she's carrying something in her mouth. Anything goes, from wood to glass to metal. She has tons of will to please and she's quick, greased lightning style. She guards her property from other dogs but is friendly to people, mostly too friendly. Sometimes it might be nice to see her paws touch the ground... She is either terrific or terrible, but nothing in between!

Vespa competes in class 2 in agility. She has a title from obedience class 1 and an excellent evaluation from a conformation show. She is the best built dog in the house, so no surprises there! If you're interested in seeing some of her agility runs, go to http://www.youtube.com/user/kariluotoska